HR EN DE

Osiguranje od stresa

Croatia osiguranje u police uvrstilo inovativne antistres tretmane

Smanjena reakcija na stres, bolja koncentracija i komunikacija te povećan kapacitet za posao, direktni su pozitivni učinci na psiho-fizičku ravnotežu koje je većina korisnika E Rejuvenation programa osjetila već nakon trećeg tretmana.

Riječ je o inovativnom antistres tretmanu koji je Croatia Osiguranje uvrstilo u svoje police dopunskog zdravstvenog osiguranja i tako na hrvatskom osiguravateljskom tržištu ponudilo sasvim novi i jedinstveni koncept brige za svoje osiguranike.

E Rejuvenation program povećava radnu učinkovitost, ali i djeluje preventivno pa se pokazao idealnim za ulazak u program vrhunske zdravstvene zaštite koja je postala nužna u današnjem stresnom i često nemogućem životnom tempu. Upravo je stres uzrok niza bolesti koje zaposlene u prosjeku 25 dana godišnje otjeraju na bolovanja čiji trošak godišnje premaši iznos od milijardu kuna. Tegobe s kralježnicom, loša koncentracija, sklonost pogreškama, glavobolje i nesanica samo su neke od nimalo bezazlenih zdravstvenih problema koje uzrokuje stres.

Spomenute tegobe umanjuju produktivnost za 40 posto. Budući da je stres tihi i često nevidljivi uzročnik ozbiljnih zdravstvenih problema njegova prevencija trebala bi postati uobičajeni dio kvalitetne i moderne zdravstvene zaštite. Specijalistički i sistematski pregledi samo su dio zdravstvene prevencije koju antistres edukativni programi odlično nadopunjuju i osvještavaju poslovni svijet kako se nositi sa stresom.

„Ciljano smo upotpunili naše preventivno zdrastvene programe, jer osim specijalističkih i sistematskih pregleda poslovnom čovjeku nužno je pružiti uz zdravstvenu brigu i dodatna rješenja koja će osigurati dobro zdravlje, smanjiti razinu stresa u organizmu i na kraju dana doprinijeti boljem radnom učinku i poslovnim rezultatima tvrtke“ – pojasnila je dr. Branka Erdelji iz Croatia zdravstvenog osiguranja.

Rezultate novog antistres programa monitorirao je i prof. dr. sc. Dragutin Košuta, kirurg pri čemu je zaključak analize na uzorku od čak 350 korisnika koji su koristili deset uzastopnih antistres E Rejuvenation programa slijedeći: „Program postiže signifikantno dobre rezultate u smislu oporavka energetskog potencijala, otpornosti na stres te poboljšanje psihofizičkog i fizičkog stanja. Navedeno neminovno dovodi do povećanja radne učinkovitosti, odnosno izravno poboljšava radni potencijal i učinak.“